Vizitatori:19219
Literatură şi Arte Societatea şi Tinerii Stiinţe Sociale Stiinţă şi Tehnică
Programe de Formare si Documentare pentru Tineret
Dezvoltarea unei clase virtuale multiculturale   

 Începând cu luna august 2010, Asociaţia de Studii Sociale în parteneriat cu alte 4 instituţii europene din Spania, Italia, România şi Turcia derulează proiectul ”Dezvoltarea unei clase virtuale multiculturale”- GRU-10-P-LP-95-DJ- finanţat de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale – ANPCDEFP, Programul de Învăţare pe tot parcursul vieţii - Grundtvig.

Partenerii Asociaţiei de Studii Sociale în acest proiect sunt:

    - Instituto de Enseñanza Secundaria La Puebla Vicar- Spania
    - Cankaya Ilce Milli Egitim Mudurlugu Ankara - Turcia
    - Grupul Scolar Ioan Bococi Oradea - Romania
    - IPSIA Ristorazione "Ezio Aletti" Trebisacce – Italia

În Craiova, activităţile proiectului se realizează sub genericul ”Educaţie multiculturală-pentru dezvoltare durabilă”

Obiectivul principal al acestui proiect este de a dezvolta într-un cadru multicultural materiale şi strategii E-learning pentru educaţia adulţilor. Grupul ţintă al proiectului îl constituie comunităţile locale ale celor 5 parteneri în proiect. Proiectul implică adulţii ca indivizi care, în primul rând, încearcă să înveţe pentru a creşte professional, care n-au parcurs toate nivelele de studii sau pentru care se impune o activitate de formare continua, în al doilea rând au nevoie să-şi facă o viaţă mai bună pentru ei înşişi sau pentru familiile lor, în al treilea rând, ca indivizi care trăiesc într-o comunitate diversă, precum şi într-o Europă diversă şi în sfârşit, ca şi părinţi cărora le pasă de educaţia copiilor lor, şi doresc să se implice în procesul de educaţie.

Există mai multe obiective specifice: de a dezvolta abilităţi de bază într-un mediu virtual, pentru a îmbunătăţi cunoştinţele de limbi străine, de a oferi adulţilor strategiile necesare pentru a beneficia de cursuri pentru a îmbunătăţi abilităţile lor în domeniul TIC, şi să continue educaţia la orice varsta , sau în orice situaţie, pentru a îmbunătăţi abilităţile profesionale prin utilizarea de noi tehnologii; de a contribui la transmiterea şi schimbul de valori culturale, sociale sau educaţionale dintre părinţi şi copii, pentru a putea discuta, compara şi să evalueze metodologii de predare, şi în cele din urmă, de promovare a toleranţei şi conştiinţei europeane, printr-o cooperare intensă între elevi şi profesori din diferite ţări europene.

Toate instituţiile care iau parte la acest proiect sunt instituţii non-profit care încearcă să ofere o educaţie a celor care au nevoie. Credem că educaţia este cel mai bun cadou care poate fi dat şi nu este niciodată prea târziu sau prea greu să-l dăm. Din fericire, astăzi avem acces la noile tehnologii şi unul dintre obiectivele noastre principale in acest proiect, este de a introduce aceste tehnologii pentru studenţii noştri şi de a-i ajuta să înţeleagă că ei nu sunt doar un instrument util pentru prezent, ci, de asemenea, ce e mai important pentru ei este viitorul pe care trebuie să şi-l construiască prin educaţie.

O altă motivaţie a personalului este de a împărtăşi experienţele şi de a învăţa din schimbul de experienţă cu colegii noştri din diferitele ţări participante. E-learning este o metodologie destul de recentă şi profesorii, formatorii, au nevoie să înveţe cum să o folosească în modul cel mai eficient. Având şansa de a coopera cu alte instituţii, cu profesori şi formatori din toate ţările participante la proiect, este o bună oportunitate pentru noi să devenim mai pricepuţi.

Suntem conştienţi de pericolele excluziunii sociale, ale intoleranţei şi credem că trebuie să promovăm toleranţa şi să subliniem valorile comune ce ne unesc în dauna falselor valori care ne despart. Iata de ce prin proiect promovăm valori sociale cum ar fi empatia, cooperarea cu persoanele care vorbesc o altă limbă, au o altă cultură sau o religie diferită şi încercăm să diminuăm inegalitatea, diferenţele de stare socială, rasismul şi xenofobia. De multe ori violenţa şi intoleranţa sunt derivate din lipsa de cunoştinţe şi lipsa de comunicare.

 
Adaugat la: 2010-09-06 | Autor: Profordotin
Copyright and rights 2025 IPA CIFATT Craiova